Съпругата на Стоктън Ръш, който е собственик на батискафа, изчезнал в

...
Съпругата на Стоктън Ръш, който е собственик на батискафа, изчезнал в
Коментари Харесай

Съпругата на собственика на изчезналата подводница е потомък на двойка, загинала на Титаник

Съпругата на Стоктън Ръш, който е притежател на батискафа, липсващ в Атлантическия океан, се оказа потомък на двойка, починала по време на злополуката на кораба  " Титаник ".

В статия The New York Times съобщава, че Уенди Ръш е обвързвана с " двамата най-богати хора " на " Титаник " - магната Изидор Щраус и брачната половинка му Ида. Тя е тяхна правнучка, споделиха публицистите. Според изданието през 1912 година фамилната двойка отхвърля да се качи на избавителна лодка. Отбелязва се, че този съответен епизод попада в сюжета на известния филм " Титаник ", режисиран от Джеймс Камерън.

Както обясниха публицисти от NYT, Исидор и Ида са били пасажери в първа класа, само че са решили да правят отстъпка местата си в лодката на дами с деца. Освен това материалът акцентира, че тялото на Щраус е открито няколко дни след нещастието, само че останките на брачната половинка му не могат да бъдат открити.

Уенди Ръш, родена като Уенди Холингс Уейл, произлиза от дъщерята на мъртвата двойка Мини, която се омъжила за доктор Ричард Уейл през 1905 г. Техният наследник Ричард Уейл-младши е бил президент на Macy`s в Ню Йорк, а неговият наследник, доктор Ричард Уейл III, е бащата на Уенди.

Момичето се дами за инженера и бизнесмен Стоктън Ръш през 1986 г. Бизнесменът основава OceanGate през 2009 г. Уенди е шеф по връзките на компанията и е посетила останките на Титаник три пъти през последните две години със брачна половинка си, съгласно Daily Mail. 



В понеделник, 19 юни, представители на OceanGate оповестиха за загубата на подводницата " Титан " в Атлантическия океан. По предварителни данни на борда е имало петима души: основният изпълнителен шеф на Стоктън Ръш, френският академик Пол-Анри Наржеол, английският милиардер Хамиш Хардинг, пакистанският предприемач Шахзада Дауд и неговият наследник Сюлеман. Издирвателните действия не престават.

Междувременно представители на английския ефирен канал Channel 5 обявиха, че възнамеряват да покажат документален филм за търсенето на изчезналия в Атлантическия океан батискаф с милиардери. Според Variety журналистите към този момент са почнали работа по филмовия план. Отбелязва се, че създателите обмислят основаването на трагична история, цялостна с забавна информация за избавителната интервенция наоколо до останките на Титаник.

Според изданието филмът ще включва биографии на милиардерите, попаднали на безследно изчезналия батискаф, както и детайлности за пътуването им. Телевизионните фенове ще схванат за какво тези хора са били очаровани от историята на Титаник. В публикацията се споделя, че се възнамерява да се включат специалисти в фотосите, които ще приказват за рисков туризъм.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР